dimarts, 23 de juny del 2015

QUIN TIPUS DE CANVI NECESSITO PER BTT? SHIMANO i SRAM.


2 grans marques a escollir per les bicicletes de muntanya. La marca japonesa Shimano i la nord-americana SRAM són líders en la fabricació de components per a bicicletes. A vegades, resultada complicat saber quina categoria correspon a les diferents qualitats del mateix. A continuació de forma senzilla, l’ajudem a desxifrar els seus secrets.

Categoritzarem els canvis segons el nivell de l’usuari o l’ús que vulguem fer de la nostra bicicleta.

INICIACIÓ:

Shimano: Tourney, Altus, Acera i Alivio /SRAM: X3, X4, X5

Shimano altusPer tal de crear un tipus de canvi accessible a totes les butxaques, les marques Shimano i SRAM tenen com a producte de primer preu dels models Tourney i X3, respectivament. Aquests canvis són bàsics i estan pensats especialment per a bicicletes d'oci, és a dir, per a un ús esporàdic i no molt intens.

Els models Altus o X4 entren dins de la gamma "iniciació". Es tracten de peces bàsica per a un ús ocasional. Tenen 7 o 8 velocitats i se sol comercialitzar en les bicicletes de preus més bàsics. Per la fabricació dels materials, l'ús per al qual està destinat aquest canvi és el de desplaçaments sense gaire intensitat.

Acera, Alivio o X5 són canvis d'iniciació que et permeten "jugar" una mica més amb la teva bicicleta. La resistència dels seus components aguanten millor un canvi de pinyó inesperat o treballar amb cadències més baixes.

GAMMA MITJA:

Shimano: Deore, SLX/ SRAM: X7

Shimano deore cambio

El grup Shimano Deore ha de ser, probablement, el més conegut. Això és a causa que és un tipus de canvi simple però molt funcional. Des de l'any 2014, la marca ha remodelat el disseny per complet, el que li dóna l'oportunitat de presentar-se en bicicletes de gamma mitjana-alta.

Sens dubte, aquest tipus de canvi és fiable en tot tipus de recorregut i malgrat tenir limitacions quant a pes o exercici intens, compleix bé les necessitats d'un ciclista regular.

Sram x7SRAM es presenta amb el X7, el qual està fabricat en alumini i carboni. Aquesta peça fabricada amb els coixinets segellats en les rulines, satisfà i no deixa indiferent al ciclista que busca rendiment i fiabilitat.

El grup SLX està considerat com un dels canvis amb millor relació qualitat-preu. Les seves 10 velocitats et permeten gaudir de tot tipus de desnivell i la remodelació que va patir el 2013 emmirallant-lo el XTR.


GAMMA ALTA:

Shimano: XT i XTR/ SRAM: X9, X0 i XX

Aquests canvis ja es consideren de gamma alta. Estem parlant de canvis pensats per patir la intensitat d'un exercici important i continu.

grupo Sram x0Si el que busques són prestacions excel·lents i rendiment màxim, necessites portar incorporat un sistema d'aquesta llista. Pel seu pes, la qualitat dels seus components, la fiabilitat, el disseny i la facilitat d'execució. Els models de Shimano XT i XTR estan més que provats; la seva fiabilitat, com la possibilitat de castigar-los els situen en una posició privilegiada en relació qualitat preu/ durabilitat.

El canvi SRAM XX, el qual està fabricat en carboni amb coixinets de rodaments ceràmics segellats en les rulines. El component ideal per a la competició en MTB. Per aquells usuaris que busquin alleugerir les seves bicicletes.

Shimano XTR electronicAquest 2015 han sortit el mercat els XTR electrònics, fet que farà que s’obri un nou cicle tecnològic dins el món de la bicicleta de muntanya.

En definitiva, resumint podríem dir: que no hi ha bons o dolents tipus de canvi, sinó cobrir les nostres necessitats. És molt important analitzar el tipus de ciclisme que vas a practicar i escollir el canvi en la seva funció. Estaràs així traient-li el màxim partit a la peça i evitaràs problemes de mecànica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada