dilluns, 29 de juny del 2015

Consells per a combatre la calor quan sortim amb la bicicleta


La calor pot arribar a ser odiosa i ser un dels nostres pitjors enemics, sobretot en distàncies llargues i en zones sense cap zona fresca. A continuació uns consells per a combatre-la i seguir surtin amb la bicicleta de carretera o muntanya.

ciclista bebent aiguaBeure aigua: com a màxim 1 hora abans de sortir a entrenar. La regla bàsica és que cal ingerir entre mig litre i un litre de líquid per hora d'exercici. Cal evitar grans quantitats d’aigua just abans de començar o durant el nostre recorregut, ja que el líquid al nostre estómac pot ser molt molest i pot acabar provocant que abandonem. Durant el dia surtis o no a entrenar amb bicicleta ves ingerint aigua continuadament. Porta un bidó d’aigua  i una altre amb beguda amb sals minerals ó begudes isotòniques durant els teus entrenaments.

Alimentació adequada: res de greixos pesats abans de sortir, ni tant sols durant la nit abans. I a poder ser feu una visita al wc abans de sortir de casa, els mals de panxa son molt habituals amb la calor. Ingerir fruita ens pot ajudar a portar una bona hidratació del cos i obtenir una sensació de fresca internament.

noia amb bicicleta a l'estiu
Vigila els horaris: es recomanable sortir amb bicicleta entre les 6 i 8 del matí o entre les 7 i 10 de la nit, per evitar al màxim(fins mitjans de juliol factible per hores de llum) les altes temperatures.

Buscar rutes amb facilitat per remullar-nos: hidratar el nostre cos encara que només sigui de forma externa pot accelerar la nostra recuperació, i fer-nos guanyar força per més quilòmetres.

Roba adequada: evita la roba fosca, planteja't la possibilitat de portar gorra sota al casc/ mocador, i oblida't d’agafar la jaqueta encara que faci fresca quan surtis de casa.

Busca les ombres dels arbres o ves amb bicicleta a prop del mar/ muntanya: seguir aquest consell pot ajudar-te i molt. La brisa del mar pot refrescar-te lleugerament, les zones amb ombra poden facilitar la teva recuperació i si disposem de més temps és ideal buscar altitud i plantejar-te anar fer rutes pel Pirineu o en zones muntanyoses on son més fresques i adients per aquestes èpoques de l’any.

No forcis el teu cos en ple sol: cal evitar sobreesforços si no s’està preparat professionalment, el temps de recuperació amb calor sufocant sempre és molt més llarg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada