divendres, 3 d’octubre del 2014

Sant Fruitós tanca la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una pedalada popular

pedalada setmana de la mobilitat
Cada any  se cèlebre a tots els municipis de Catalunya la Setmana de la Mobilitat. Objectiu consciencià a la població en l’utilització de mitjans alternatius al cotxe, sostenibles i segurs per moure’s per les ciutats. Un  d’aquest mitjans és la bicicleta. Conjuntament amb  Som 365 des de la botiga de ciclisme de Manresa vàrem col•laborar amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la Policia Local d’aquest municipi en els actes que s’organitzaven aquella setmana.

Els actes es van tancar el dissabte 27 de setembre amb una pedalada popular infantil per les famílies. Una seixantena de ciclistes de totes les edats van participar el dissabte passat en la Pedalada Popular organitzada per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i Som 365 tancant amb un exit la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura d’enguany. 

circuit vial per bicicletes de sant fruitós de bages setmana de la mobilitat
El punt de sortida de la pedalada va tenir lloc a les 5 de la tarda al Parc del Castell iniciant un recorregut d’aproximadament 10 km per tram urbà i per camins en el que va participar la Policia Local amb dos agents en bicicleta dirigint la ruta i vetllant per la seguretat dels participants. Tanmateix, al Parc es va instal•lar un circuit d’educació vial amb senyalitzacions i semàfors pensat perquè els més petits poguessin aprendre les normes de circulació i de seguretat. L’esdeveniment va cloure amb una botifarrada popular i el sorteig de diversos materials com tres cascs i gorres que va cedir l’empresa Rudy

sessions formatives escoles del bages, la bicicleta com a mitja de transport
Project i contes facilitats per Supermercat Consum, tots dos col•laboradors de l’acte que juntament amb altres entitats van fer possible la pedalada 2014.

A banda de la sortida de ciclistes, al llarg de tota la setmana vàrem portar a terme sessions didàctiques i participatives als alumnes de cinquè de primària de dues de les escoles del municipi sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta, en las que també van participar la Policia Local explicant les normes de seguretat vial i oferint consells pràctics als alumnes.

 Aquest diumenge dia 5 d’octubre estarem a la marxa de l’Anella verda de Manresa a la plaça sant Domènec a la Bici Mostra amb un petit circuit per testar tot de bicicletes urbanes. Amb aquest últim acta tanquem  des de Som 365 i Triskel 365 la Setmana Europea de la Mobilitat 2014 amb el lema: “Fem els carrers més nostres”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada