dilluns, 28 d’abril del 2014

Moviment Fixie & Single Speed

Bicicletes Single Speed i fixie Fabric bikes
Bicicletes originals, utilitzades en la vida quotidiana, diversió, cultura ciclista, cultura urbana, estètica.

L’anomena’t moviment Fixie o Single Speed

Què entenem per Fixie?
Fixie és l'abreviatura de " engranatge fix " ( Fixed Gears en anglès ) , és a dir la roda del darrere i els pedals estan connectats a través d'un únic engranatge ancorat a la roda del darrere.

Per això una bici de pinyó fix no té marxes , o millor dit només té una. El pinyó està fix a la roda del darrere , pel que quan es mouen els pedals , la cadena fa girar el plat i la roda del darrere, per tant , sempre que els pedals giren la bici es mou o viceversa , si la bici frega el sòl , els pedals giren.

El seu ús està molt estès en les principals ciutats del món amb una tradició històrica en el desplaçament sobre dues rodes.

La cultura fixed aposta per bicicletes senzilles , amb una sola marxa , sense punt mort , on pedals, cadena i roda giren al mateix temps i el fre és la força que imprimim en sentit contrari. Són molt típics els skids, derrapatges per poder frenar una fixie

Moviment Fixie : Cultura de Bicicletes amb pinyó fix


Es necessita una mica de pràctica per adaptar-se sobre una fixie . La major part de ciclistes que ho proven per primera vegada, automàticament tractaran d'anar en punt mort un cop la bici arriba a una certa velocitat . La bici no permetrà això , i això desconcerta . Es necessita un parell de setmanes de pedaleig regular per desaprendre l'impuls d'anar en punt mort , i fer-se amb una fixie.

Val la pena provar aquesta experiència, perquè una vegada que ho proveu descobrireu una nova manera de gaudir el ciclisme . Quan et muntes en una fixie , es produeix una comunió amb la teva bici i amb el camí . La puresa i simplicitat de la bicicleta fixie pot ser bastant seductora.

De alguna manera, una vegada que es passa la fase de des- aprenentatge no hi ha res més divertit que rodaren una fixie. A més , aquestes bicis solen portar un manillar bastant estret , qüestió de ficar-se entre els cotxes en els embussos i fer acrobàcies . I una estètica que sol combinar elements retro , com empunyadures i sellons de cuir tipus Brooks , amb colors cridaners o estrambòtics .

Amb aquestes bicis el ciclista està dominat per la bici, fins que aprèn a frenar-la. En grans ciutat i en llocs amb cultura ciclista és utilitzada fins hi tot pel serveis de missatgeria, ja que les prefereixen perquè són bicis molt senzilles que tot just requereixen manteniment , són lleugeres i poden agafar molta velocitat en molt pocs metres.

Una altra característica d’aquest món de les bicicletes de pinyó fixa és que en estar completament dominades per les cames i no tenir cables de fre es poden fer molts trucs amb elles :


Avantatges
Personalitza la Bicicleta Single Speed i fixie Fabric bikes

Simplicitat mecànica,
Efectivitat en la transmissió de la força sense pèrdues,
Econòmiques,
Estètica,

Inconvenients
Després de les primeres hores o dies de rodatge, el pedaleig pot semblar difícil.
Baixar és més difícil ja que el ciclista ha de girar la bieles a una velocitat molt alta, o utilitzar el fre ( si es porta ) per reduir la velocitat.

Sempre podem  muntar en la nostre fixie un fre i una roda de darrera amb Single Speed. Moltes llantes ja venen amb doble pinyó a cada banda. D’aquesta manera girant la roda podem anar amb pinyó lliure o deixar amb pinyó fixe.

Pinyó lliure/ Single Speed? Sí heu sentit bé pinyó lliure o  també conegut amb el nom de Single Speed. Una bicicleta amb una sola marxa.  Parteix de la base del pinyó fixa, però  quan deixem.

llantes bicicletes fixie i single speed
La creativitat i estil: Els Riders de Fixie i Single Speed és caracteritzen per les composicions de bicicletes. Bicicletes restaurades, bicicletes velles, reconvertides, marques que fan quadres expressament per fixie i single speed. Un univers de colors, varietat i disseny s’obre a l’usuari que hi entra.

T’apassiona  o et pica el cuc de la curiositat? Tens un quadre d’una bicicleta i no saps si el pots convertir en una bicicleta fixie o single Speed urbana? Passa’t per la nostra botiga i consulta les possibilitats de personalitzar-te-la o tria l’opció d’adquirir una de nova per 329€ i personalitzar-la totalment al teu gust

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada